Een Zakelijke Auto leasen bij een leasemaatschappij zoals bijvoorbeeld Arval

Het leasen van een zakelijke auto van een leasemaatschappij zoals bijvoorbeeld Arval is een van de beste manieren om een ​​betaalbare auto te krijgen voor persoonlijk gebruik, terwijl je deze tegelijkertijd kan gebruiken voor je zakelijke behoeftes. Bij het kiezen van een leasemaatschappij voor je zakelijke auto zijn er een aantal zaken waar je als eerste op moet letten als je voor het eerst gaat leasen. In dit artikel worden enkele dingen uitgelegd die je moet weten over het leasen van een zakelijke auto bij een leasemaatschappij.

Het proces van het leasen van een auto

Het eerste dat je moet doen, is een autoleasemaatschappij zoeken waarmee je zaken wilt doen, zoals bijvoorbeeld Arval. De belangrijkste dingen om over na te denken zijn je budget en wat je allemaal verwacht van de leasemaatschappij. De tweede stap is de financiering. Leasing is asset based financiering, wat inhoudt dat je een lening moet afsluiten bij een financiële instelling om de leasemaatschappij te betalen. De derde stap van autoleasing is het contracteren. Je moet een contract ondertekenen met de leasemaatschappij, waarin alle details van de lease worden vermeld. Denk hierbij aan het bedrag van het leasecontract, de looptijd van het leasecontract, het maandbedrag, etc. Na ondertekening van het contract dien je een verzekering af te sluiten voor de auto die je leaset. Dit is handig voor als je schade aan de auto veroorzaakt of als de auto wordt gestolen. Op deze manier ben je gedekt. De laatste stap is het einde van de lease overeenkomst. Aan het einde van de lease moet je de auto inleveren of overkopen van de leasemaatschappij.

Zo voorkom je teleurstelling

Bij het kiezen van een leasemaatschappij voor je zakelijke auto zijn er verschillende factoren waar je aan moet denken, van wat voor soort autolease er beschikbaar is tot de verschillende lease mogelijkheden. Let ook op de reputatie van de leasemaatschappij en de contractvoorwaarden. Lees de contractvoorwaarden aandachtig en zorg ervoor dat je ze begrijpt. Als er iets in het contract staat dat je niet begrijpt, vraag dan de leasemaatschappij om uitleg. Zorg ervoor dat je de lengte van het contract begrijpt. Als je een te lang leasecontract afsluit, betaal je meer dan je zou moeten. Aan de andere kant zal een te korte leaseperiode het moeilijk maken om de fiscale voordelen van het huren van de auto te benutten.

Open-end versus close-end lease

Het leasen van een zakelijke auto is een geweldige manier om een ​​betrouwbare auto voor persoonlijk gebruik te krijgen en tegelijkertijd je bedrijf efficiënter te maken. Bij een open lease heb je de mogelijkheid om de auto aan het einde van de leaseperiode te kopen. Het voordeel is dat je de auto voor de gehele duur van het leasecontract hebt. Het nadeel hiervan is dat je aan het einde van de leaseperiode de leasemaatschappij moet betalen voor de auto. Bij een close-end lease lease je de auto voor een bepaalde tijd en aan het einde van de lease moet je de auto weer inleveren. Het voordeel hiervan is dat je aan het einde van de leaseperiode maar een vast bedrag betaalt. Het nadeel is dat je de auto niet voor de hele leaseperiode hebt.

Hebbizzacc
Logo
Enable registration in settings - general
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart