Waarom Oudhollandse tegels ideaal voor jouw tuin zijn

Voor het betegelen van je tuin heb je natuurlijk erg veel opties. Het kan lastig zijn een keuze te maken tussen alle verschillende stijlen en materialen die er beschikbaar zijn. Als je van een strakke, moderne tuin houdt zijn oudhollandse tegels waarschijnlijk de beste keuze voor je. Het zijn tegels van beton en zijn dus erg sterk. In sommige gevallen bestaan deze tegels uit gerecycled materiaal wat het een duurzame en bewuste keuze maakt. Het zijn grote tegels die je tuin een strakke look geven, zonder dat het saai wordt. Elke tegel is namelijk net weer wat anders waardoor het je tuin karakter geeft. Ben je nieuwsgierig of dit de tegels voor jou zijn? Hieronder staan de eigenschappen en voordelen van oudhollandse tegels uitgelegd.

De kwaliteiten van Oudhollandse tegels

De tegels zijn gemaakt van beton. Dit maakt ze minder snel glad dan bijvoorbeeld keramische tegels en het geeft een rustieke uitstraling. Dit is ook enorm fijn wanneer het gaat vriezen. De tegels zullen dus niet spekglad worden. Oudhollandse tegels zijn dus ideaal voor in je tuin, maar ook voor veel andere plekken. Zo liggen de tegels ook geregeld op schoolpleinen. Ze zijn namelijk nook makkelijk schoon te krijgen. De tegels zijn verkrijgbaar in allerlei kleuren, waardoor ze verschillende doelen kunnen dienen. In een tuin kan je kiezen voor tegels in aardse tinten, zodat je een rustige, natuurlijke buitenplek creëert. De tegels kunnen zo naadloos aansluiten bij de rest van de tuin, zoals de meubels en planten.

Tegels of groen?

Vaak wordt de vraag gesteld of je wilt gaan voor een groene tuin of voor een moderne tuin met tegels. Het voordeel van een groene tuin is natuurlijk groot in deze tijd waarin mensen steeds bewuster om willen gaan met het milieu. Met een groene tuin kan je bijdragen aan een sterk ecosysteem, doordat je een plek creëert voor vogels en insecten. Met een tegeltuin zou je dit juist ondermijnen. Gelukkig kan je de twee wel combineren en hoef je geen keuze te maken. In een tuin met tegels kan je namelijk plantenbakken plaatsen waarmee je jouw tuin alsnog kunt vergroenen. Zo heb je het voordeel van een moderne tuin, maar ook het voordeel van een groene tuin. Het is dus helemaal niet zo dat je met een moderne, strakke tuin met tegels geen groen kan hebben.

De toepassing van tegels

Betontegels zoals Oudhollandse tegels kan je op allerlei manieren en plekken in de tuin gebruiken. Je kan de tegels bijvoorbeeld gebruiken voor de grond in de tuin, maar je kan ze ook gebruiken voor een terras of veranda. Het is dan wel belangrijk dat je kiest voor tegels met voldoende dikte zodat ze nog meer stevigheid geven. Als je een binnenruimte hebt in de tuin kan je deze tegels daar ook leggen. Betontegels zijn geschikt voor zowel binnen als buiten. Waar je wel rekening mee moet houden is dat de kleur en tint van de tegels kan veranderen. Het zijn tegels van natuurlijke materialen, waardoor kleurwisseling altijd voor kan komen. Dit hoeft helemaal geen probleem te zijn, omdat het geleidelijk gebeurt. Maar wanneer je de tegels zowel binnen als buiten hebt liggen zal je onderling wel een verschil kunnen zien na verloop van tijd.

Hebbizzacc
Logo
Enable registration in settings - general
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart